Nyt job? Sådan kommer du videre

Skift karriere

Du har måske i en længere periode haft fornemmelsen af, at der skal ske noget nyt. Snart. Måske er du utilfreds med dit nuværende arbejdsliv eller måske higer du bare efter at prøve kræfter med noget helt andet. For de fleste er det grænseoverskridende at søge nye græsgange på jobfronten. For det indebærer at sige farvel til en tryghed og forudsigelighed, man måske har haft i årevis. Hvad nu hvis græsset slet ikke er grønnere på den anden side af hegnet eller hvad hvis jeg slet ikke egner mig til andet, end det jeg laver nu? 

Hvordan kommer du videre?

Flere karrieremulighederKarrierecoach Pia Markersen møder mange såkaldte karrieretvivlere, som drømmer om at skifte retning. Hun introducerer dem gerne til ”trædestensprincippet”, som i korte træk illustrerer det faktum, at man ved påtænkt karriereskift ikke bør forvente at blive tilbudt drømmejobbet uden lidt slinger i kursen. Derimod er det mere realistisk, hvis man indstiller sig på, at man nærmer sig sit drømmejob ved at tage små skridt i en relevant retning, så man dermed gradvist men sikkert styrker sine kompetencer indenfor det ønskede område. Måske er der også dele af dine nuværende eller tidligere arbejdsopgaver, som med lidt relevant praksiserfaring vil kunne nuanceres i en retning, så de matcher den type af stilling, du har udset dig i sidste ende.

Dine tidligere erfaringer kan ofte få dig rigtig langt. Start med at se på alle dine erfaringer og opnåede resultater og sæt så ord på, hvilke kompetencer de hver især har givet dig. Undlad at fremstille dine retningsskift som udtryk for vægelsind, når du søger job. Start med at overbevise dig selv om, at det ofte kan være et plus i en medarbejder, at han kender til andet og mere end sin nuværende funktion. Alsidighed kan netop også italesættes som en dyd. Det at skifte spor kan ligeså godt være udtryk for, at du faktisk reflekterer over din karriere og at du dermed går ind i det nye arbejdsområde med en helt anden og dybere motivation end så mange andre. En arbejdsgiver ansætter hele mennesker med individuelle livserfaringer.

Den uopfordrede ansøgning

Op imod 50% af jobsøgere finder det grænseoverskridende at søge job uopfordret. Måske du oplever det som påtrængende eller du frygter måske en afvisning. Men for virksomheden kan det faktisk være en fordel at modtage din ansøgning uden at have bedt om den. For arbejdsgiver kan netop spare en masse besvær, den dag hun skal ansætte, hvis hun på forhånd har en passende kandidat ved hånden. Og på den måde har du væsentlig mindre konkurrence. 59% af virksomhederne gemmer nemlig din uopfordrede ansøgning til næste gang, de står overfor at ansætte og intet mindre end 38% giver feedback på de uopfordrede ansøgninger. Så har du på sin vis allerede foden halvt inde og du har demonstreret din interesse og motivation ved at tage initiativet.

Bliv hvor du er, mens du søger videre

Hvis det på nogen måde er muligt for dig, så bliv i din nuværende stilling, imens du søger videre. Så står du stærkere i feltet af ansøgere, når en god mulighed melder sig. Hvis du er ledig, så bryd hovedet for at finde en måde at bevæge dig et skridt nærmere målet. Måske du har mulighed for frivilligt arbejde, vikartimer eller noget tredje. Men alle signaler om, at du VIL dygtiggøre dig indenfor området og at du ikke blot sidder og venter, men i stedet tager initiativer, vil forbedre dine muligheder for at blive set som et aktiv, når en god jobmulighed melder sig.

 

Skriv et svar